Minus

Vågen idag då. 95.3 kg =) Minus 2.6 sedan förra veckan. Härligt!
Ändå har det inte blivit så mycket motion denna veckan:
Måndag: Gympa
Tisdag: Inget
Onsdag: 30 minuter på motionscykeln
Torsdag: Gympa
Fredag: Inget
Lördag: (bowling)
Söndag: Inget
Har varit sådant blåsväder så det har inte varit så lockande med långpromenader... Men det gick ju vägen i alla fall. Hoppas på bättre väder idag, ser bra ut nu åtminstone.

Dietisten idag

Första besöket hos dietisten. hon tyckte väl att det mesta såg bra ut, men att jag åt för lite proteiner och lite i överkant med fett. Men jag åt bra fetter i alla fall. Hon sa även åt mig att inte lägga så mycket frut vid grönsaker (!) utan i nuläget är det proteiner som gäller och nyttiga kolisar. Sallad, gurka och tomater kunde jag strunta helt i för det tog bara plats i magen utan att ge något. Bättre att satsa på frukt i så fall sa hon, för det ger även lite kalorier, vilket jag också fick i mig lite för lite varje dag. äter ca 1200 - 1300 kcal/dag men det bör ligga på 1400, iallafall över 1300... Så ja, en frukt om dagen så ligger jag väl där jag ska då. Får börja äta apelsin nu också, det har jag saknat. Men jag skulle göra det när det var lugnt omkring mig så att jag inte kom av mig i tuggandet. Men framför tv:n en kväll var en bra tid tyckte hon=)
Fick ju givetvis väga mig där också, och enligt den vågen (med ett i överkant tilltaget avdrag för kläder) harjag nu tappat 16 kilo sedan scratch. Men men, jag får väl se på måndag. Blir väl lite extra gott i morgon eftersom maken fyller hela 30 år då!! Grattis till honom!!

Tråkväder

Tråkigt, kallt, blött och BLÅSIGT väder gör en inte direkt peppad att gå ut på långa promenader. Var är den härliga vårsolen?
Igår var jag till stan med Anja hela dagen så det blev inte mycket till rörelse alls då. Tyvärr.
Idag har det snöat, blåst och ja, jag vet inte allt. Ingen promenad alltså. Två 20-minutare med Nixon bara.
Däremot tog jag och kånkade (ja, jag bar den istället för att ta hissen) upp motionscykeln från källaren. Den var tung. Hade ambitionen att cykla i alla fall 40 min framför tv:n, men min rumpa fick verkligen kämpa för att klara 30. Blev 32 innan jag klev av, men då ska ni veta att rava värkte! Hur sjutton kan man göra sadeln på en motionscykel så fruktansvärt HÅRD? Det motiverar ju inte till användning kan jag säga. Lär ju ha ännu ondare nästa gång jag sätter mig på den...

Minus sett till hela veckan i alla fall

97,9 idag. Dvs -0,6 kg sedan förra måndagen. Hade ju kunnat vara ett kg i alla fall, men men. Jag får vara nöjd med det som blir... Minus 13,9 totalt.
Idag har det blivit en hundpromenad på 35 min (med lite spring emellanåt), en på 15 min och cirkelpass på gympan, rejält jobbigt. Blir väl en sväng till mid Nixon, men det blir nog en kortis bara...

Få se nu

Hur har veckan varit? Jotack, ganska bra om jag får säga det själv.
Måndag: 3 Nixonrundor á ca 15-20 minuter och 1,5 timme medelgympa på kvällen.
Tisdag: Promenad till och från kören (gissningvis ca 2,5 + 2,5 km)
Onsdag: Promenad 3,2 + 7,9 km
Torsdag: Vila för de stackars benen som egentligen inte hade ont, men de var trötta!
Fredag: Tre Nixonrundor
Lördag: Ingen motion om man inte räknar med att jag strosade runt på Birsta hela långa dagen!
Söndag: 4 promenader varav en längre (från pålgård och hem) samt 30 minuter styrketräning hemma.

Gjorde iordning en playlist på spotify som passar att träna till. En låt uppvärning med gång/spring på stället mm, en låt för utfall, en för hoover, en biceps, en situps, en axlar, en bröst och en rygglåt. Måste kanske finslipa låtvalen lite men det är ju en början iaf. Till detta lägger jag då 2-kilos-hantlar på biceps och axlar samt 5-kilos på bröst. Skulle dock inte skada med ett par 3-kilos då tvåorna blir lite för lite på biceps och axlar. Hoovern orkade jag inte riktigt hela låten, men det kan ju bara bli bättre. Och sedan kan det ju vara en idé att ha nåt annat än foppatofflor på fötterna nästa gång!!
Den som varit uppmärksam har i vecka sett att tickerns siffror ändrat lite på sig (har inte gömt vågen uppe på någon garderob ännu...), men i morgon kommer det riktiga resultatet!
På återseende!

En vecka

En vecka har gått sedan jag skrev sist. Under den veckan har vågen en gång varit nere på en siffra som jag inte tänker redovisa, för jag har ju tidigare sagt att det är måndagar som gäller. Det är måndagarnas vikt jag redovisar här. Idag endast - 0,1 kg. Ett ynka litet hekto. 98,6

Jag borde vara glad att jag fortfarande är under tresiffrigt, men den känslan är redan borta. Fort kan det gå, ja verkligen! Nu är det liksom mer en självklarhet att vågen ska visa endast två siffror, ett komma och en siffra till.
Undrar när jag ska lyckas med att inte kliva på vågen på en hel vecka?

Mycket rörelse har det blivit på sistone i alla fall. En längre promenad mest varje dag. Ibland två. Eller ett gympapass då om det är måndag. Idag är det måndag. Kanske blir det både promenad och gympa. Skulle ha kunnat promenera ner på byn när jag ska handla om det inte varit för att jag måste ha både mjölk, fil och smör bl.a. Blir lite tungt att bära... Å andra sidan kan jag ju faktiskt gå en sväng först och fara och handla på em. Ja, så får det nog bli.
Svammlar mest bara nu så jag tror det får vara färdigskrivet nu.

Måndagar

Tänkte först skriva att jag nu bestämt mig för måndagar som vägdag. Men det känns hårt att redan i början veta att jag kommer bryta mitt löfte till mig själv. Så om man säger som så, att min ambition är att låta vågen vila från belastning några dagar emellanåt. Inte kliva på den flera gånger om dagen alltså.
Så.
Motionen verkar ha börjat ge resultat. Det är så skönt att vara ute och gå i vårsolen. Idag blev det en skalping runda på ca 1 timme och 10 minuter. Och så gympan ikväll då förstås. Körde med 3-kilos-hantlarna både biceps-låten och axel-låten. Har jag aldrig klarat tidigare. Utfallen var det sååå nära att jag fixade allihopa. F-n också. nästa gång kanske. Drog iväg med en vurpa också, men med den vaddering jag fortfarande har på låren gick det bra. Bara att kliva upp och fortsätta. Blev lite mycket friktion mellan skor och golv i ett sidohopp så då stöp jag, ha! Den bjöd jag på;-)

Avslutningsvis kanske ni ser på tickern att jag äntligen lyckats få till kg komma hg. Förut avrundade den till helt kg av sig själv. Och då inte ens till närmaste helt kg. Men nu så... 98,7 var det i morse. -13,1 kg totalt med flyt. 6,2 efter operationen. Det betyder i alla fall -1 kg/v i genomsnitt, hoppas det snittet hinner öka lite innan jag ska till dietisten på återbesök. Har hört att hon kan vara lite gnällig på det!

Nu så!

Äntligen visade vågen tvåsiffrigt! 99.8 kg. Denna gång visade den samma vikt med tre timmars mellanrum så nu tror jag på att det är den vikten som stämmer! Kanske motionen börjar ge resultat. Endast torsdag denna vecka som inte blev annat än smårundor med vovven.
Idag var det marknad i Pålgård och jag och H tog en promenad därifrån och hem i denna fruktansvärda blåst som är. Tog i rejält bitvis, så det känns som om vi gjorde det bra=)
Nu blir det att förbereda middag, skavgryta och pressad potatis. Kladdkakan till efterrätten står i ugnen och börjar dofta gott. Tur man bara kan äta en liiiten bit!


RSS 2.0